bruine envelop

None

- Leg ons nog één keer uit hoe het zit met de bruine envelop, Chris.

- Ik heb een envelop opengemaakt waar deze gebogen, rode tentharing in zat. En ik vermoed dat ik, wanneer ik met behulp van de lezers van nrc.next op pad ga, vanzelf op een mooi verhaal stuit. - Een beetje als een detective?

- Precies, ik begin gewoon ergens en beschouw alles wat ik tegenkom als een belangrijke aanwijzing.

- En wat heeft het tot nu toe opgeleverd, verhalen over weggewaaide tenten op Franse campinkjes?

- Ja, dat natuurlijk. Maar ook andere bijzondere zaken. Zo schijnt er een huis in Haarlem te zijn dat De Rode Haring heet. En misschien heeft dat weer iets te maken met Stichting De Rode Haring die door iemand op internet werd gevonden. Bovendien gaf een zekere Frank op de site als commentaar dat hij het verdacht vindt dat deze haring twee haakjes heeft.

- Ja, ja...

- Mijn idee is nu om nog een paar dagen allerlei informatie te verzamelen en dan naar de inzender te gaan om haar verhaal te horen. Daarna ga ik een plan maken om alle lijntjes bij elkaar te brengen.

    • Chris Bajema