Brug onderweg naar Dublin

Brug onderweg naar Dublin Rotterdam, 4 mei. Even had Rotterdam er een brug bij. Gistermiddag werd de nieuwste brug van de Spaanse architect Santiago Calatrava per boot versleept van Krimpen aan den IJssel, waar hij bij staalconstructiebedrijf Hollandia is gebouwd, naar de Rotterdamse Waalhaven. Duizenden toeschouwers wilden getuige zijn van het spectaculaire transport. De draaibrug is 123 meter lang, 33 meter breed en 45 meter hoog. Om 16.00 uur voer het gevaarte onder de monumentale brug de Hef in de Koningshaven door. Omdat er maar een halve meter speling was, moest het waterniveau op NAP of lager zijn en moest ballastwater uit het ponton gepompt worden. De brug lijkt op een kleine versie van de Erasmusbrug van architect Ben van Berkel. Ook deze brug is opgebouwd vanuit één piloon (een soort mast) met tuidraden. Als het transport op schema loopt, zal de brug zaterdag arriveren in de Ierse hoofdstad Dublin, waar hij over de rivier de Liffey wordt gelegd en zijn officiële naam krijgt: de Samuel Beckett Bridge. Foto Walter Herfst Rotterdam 3 mei 2009 Nieuwe brug wordt versleept naar Ierland. Foto: Walter Herfst
Brug onderweg naar Dublin Rotterdam, 4 mei. Even had Rotterdam er een brug bij. Gistermiddag werd de nieuwste brug van de Spaanse architect Santiago Calatrava per boot versleept van Krimpen aan den IJssel, waar hij bij staalconstructiebedrijf Hollandia is gebouwd, naar de Rotterdamse Waalhaven. Duizenden toeschouwers wilden getuige zijn van het spectaculaire transport. De draaibrug is 123 meter lang, 33 meter breed en 45 meter hoog. Om 16.00 uur voer het gevaarte onder de monumentale brug de Hef in de Koningshaven door. Omdat er maar een halve meter speling was, moest het waterniveau op NAP of lager zijn en moest ballastwater uit het ponton gepompt worden. De brug lijkt op een kleine versie van de Erasmusbrug van architect Ben van Berkel. Ook deze brug is opgebouwd vanuit één piloon (een soort mast) met tuidraden. Als het transport op schema loopt, zal de brug zaterdag arriveren in de Ierse hoofdstad Dublin, waar hij over de rivier de Liffey wordt gelegd en zijn officiële naam krijgt: de Samuel Beckett Bridge. Foto Walter Herfst Rotterdam 3 mei 2009 Nieuwe brug wordt versleept naar Ierland. Foto: Walter Herfst Herfst, Walter