7 redenen om uit te gaan

De tassen van Maria Hees
De tassen van Maria Hees

1 huiskamerconcert

Live in the Living

Amsterdam: adres wordt binnenkort bekendgemaakt. Tijd: 20.30u. www.liveintheliving.nl

Akoestische concerten in huiskamers bij mensen thuis. Optredens van Connan Mockasin, Awkward I en Mindpark (i.s.m. De Nachtbrakers). Een klapstoeltje bemachtigen kan via de agenda op de website.

2 muziek

Beyond The Chaos Tour

Breda: Mezz. Tijd: 21.00u. Entree: 8,50 euro. www.mezz.nl

Vier Braziliaanse bands toeren samen door Europa. Een avond vol hardrock en metal met Sayowa, Envydust, Maldita en Dangerous Breed.

3 signeersessie & film

Jan Terlouw en Oorlogswinter

Nijmegen: LUX. Tijd: 13.30/14.30u. www.lux-nijmegen.nl

Ter gelegenheid van de Dodenherdenking vertoont LUX vanmiddag de films Oorlogswinter, The Reader en Het jaar 2602. Speciale gast is Jan Terlouw. Voorafgaand aan zijn boekverfilming Oorlogswinter signeert hij en geeft hij een inleidend interview bij de film.

4 muziek

The Asteroids Galaxy Tour

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.30. Entree: 10 euro. www.rotown.nl

The Asteroids Galaxy Tour uit Denemarken werd bekend toen hun nummer Around the bend werd gebruikt voor een iPod-commercial. Ze maken een eigentijdse versie van jaren-60- soul, compleet met toeters en blazers.

5 theater

Vorstvrij Festival

Tilburg: De NWE Vorst. Van 4 t/m 8 mei. www.denwevorst.nl

Tilburgs amateurfestival waar werk van ervaren amateurspelers en semi- profs wordt verweven. Vandaag: Theaterwerkgroep Attika met Timon.

6 expositie

Tijdloze tassen, 30 jaar tassen van Maria Hees

Amsterdam: Tassenmuseum Hendrikje. Van 4 mei t/m 1 juni, 10.00-17.00u. www.tassenmuseum.nl

Op deze jubileumexpositie van Maria Hees zijn behalve ontwerpen uit de afgelopen 30 jaar ook tassen uit haar nieuwste collectie te zien. Kenmerkend voor haar tassen is de verwerking van uiteenlopende materialen zoals hout, metaal en vissenleer.

7 muziek

Hanne Hukkelberg, Great Lake Swimmers, Shearwater

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 19.00u. Entree: 14 euro. www.paradiso.nl

Stillevens van liedjes van de Noorse Hanne Hukkelberg, intense nummers van het Texaanse Shearwater, met daartussenin Great Lake Swimmers uit Canada met ietwat stemmige folk. De show wordt onderbroken voor Dodenherdenking.