Wisselend

De temperaturen liggen de komende periode lager dan de waarden waar we de afgelopen dagen aan gewend zijn geraakt. Daarbij wisselen episodes met af en toe zon en grijze dagen met soms ook wat regen elkaar af.

De koelere omstandigheden hebben alles te maken met een steeds duidelijker westelijke stroming. Een hogedrukgebied ten westen van Frankrijk heeft nu nog een uitloper tot boven ons land. Deze uitloper blokkeerde de afgelopen dagen grootschalige storingen. Nu is ze echter aan het verzwakken. Daarmee komt tussen het hogedrukgebied ten westen van Frankrijk en depressies bij IJsland niet alleen een koelere westelijke stroming op gang. Tevens ligt de weg open voor enkele zwakke oceaanstoringen.

Zondag en dinsdag hebben we daarmee te maken. Na een overwegend heldere avond, is het morgen grotendeels bewolkt. Vooral in de noordelijke helft van het land valt nu en dan wat regen. Laat in de middag en ’s avonds breekt vanuit het noordwesten op veel plaatsen nog even de zon door. Bij een zwakke tot matige westenwind wordt het 12 graden aan de noordwestkust tot 17 graden in Limburg.

Maandag schijnt af en toe de zon, dinsdag verloopt naar verwachting weer bewolkt met soms regen. In de tweede helft van de week stabiliseert het weerbeeld opnieuw met steeds meer zon.