Volgende week in NRC Handelsblad

staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid), die door velen wordt beschouwd als een stille kracht in de PvdA. Mariette ( Jet) BUSSEMAKER (1961) Nederlands politica. Staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Kabinet-Balkenende lV. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Den Haag, 2 april 2009
staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid), die door velen wordt beschouwd als een stille kracht in de PvdA. Mariette ( Jet) BUSSEMAKER (1961) Nederlands politica. Staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Kabinet-Balkenende lV. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Den Haag, 2 april 2009 Mentzel, Vincent

Maandag

Op de binnenlandpagina een profiel van staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid), die door velen wordt beschouwd als een stille kracht in de PvdA. In het sportkatern een portret van de Nederlandse tafeltennisster Li Jie, rap op weg naar de wereldtop.

Dinsdag

Onderzoekers werken aan een nieuwe manier om met enzymen specifieke mutaties op te roepen bij planten. Op de pagina wetenschap.

Woensdag

Op de filmpagina: Alex van Warmerdam – die met zijn debuutfilm Abel (1986) al direct het Gouden Kalf won – is terug met De laatste dagen van Emma Blank.

Donderdag

Vijf Europarlementariërs zitten al sinds de eerste directe verkiezing, in 1979, in het Europees Parlement. Op de Europapagina een gesprek met deze vier Duitsers en ene Fransman.

Vrijdag

In de bijlage Boeken een gesprek met schrijver/vertaler Rob van Essen over de klassieke reisverhalen uit de reeks English Journeys. En in het Cultureel Supplement de urbane utopie van president Sarkozy, ofwel de worsteling van architecten met Parijs.

Zaterdag

In NRC Weekblad een gesprek met fotograaf Willem Popelier (26), die een fotoboek maakt over gescheiden tweelingen. Toen Popelier vier jaar was, ging zijn eeneiige tweelingbroer naar een pleeggezin.