Gerrit is terug

Gerrit is terug Gerrit is een purperreiger en hij is weer terug in Nederland. We weten precies waar hij in de winter is geweest: lekker in een warm moerasbos in Sierra Leone, ver weg in Afrika. Dat weten we door het zendertje op zijn rug, dat hij helemaal naar Afrika en weer terug heeft gedragen. In Nederland zijn purperreigers zeldzaam. Want hier zijn bijna alle moerassen drooggelegd. Die slordige visvanger langs de sloot bij jou in de buurt is trouwens een blauwe reiger. (HS) www.vogelbescherming.nl/purperreiger FOTO AFP TO GO WITH AFP STORY SINGAPORE-ENVIRONMENT In this undated photo shows a purple heron stands in the mudflats of Singapore's Sungei Buloh Wetland Reserve, which is an increasingly important site of conservation for the city-state's tropical biodiversity. The swampland that is now Sungei Buloh was where Japan launched their famous WWII invasion of Singapore. AFP PHOTO/DAVID Tan Siah Hin/SUNGEI BULOH WETLAND RESERVE
Gerrit is terug Gerrit is een purperreiger en hij is weer terug in Nederland. We weten precies waar hij in de winter is geweest: lekker in een warm moerasbos in Sierra Leone, ver weg in Afrika. Dat weten we door het zendertje op zijn rug, dat hij helemaal naar Afrika en weer terug heeft gedragen. In Nederland zijn purperreigers zeldzaam. Want hier zijn bijna alle moerassen drooggelegd. Die slordige visvanger langs de sloot bij jou in de buurt is trouwens een blauwe reiger. (HS) www.vogelbescherming.nl/purperreiger FOTO AFP TO GO WITH AFP STORY SINGAPORE-ENVIRONMENT In this undated photo shows a purple heron stands in the mudflats of Singapore's Sungei Buloh Wetland Reserve, which is an increasingly important site of conservation for the city-state's tropical biodiversity. The swampland that is now Sungei Buloh was where Japan launched their famous WWII invasion of Singapore. AFP PHOTO/DAVID Tan Siah Hin/SUNGEI BULOH WETLAND RESERVE AFP

Gerrit is een purperreiger en hij is weer terug in Nederland. We weten precies waar hij in de winter is geweest: lekker in een warm moerasbos in Sierra Leone, ver weg in Afrika. Dat weten we door het zendertje op zijn rug, dat hij helemaal naar Afrika en weer terug heeft gedragen. In Nederland zijn purperreigers zeldzaam. Want hier zijn bijna alle moerassen drooggelegd. Die slordige visvanger langs de sloot bij jou in de buurt is trouwens een blauwe reiger. (HS)

www.vogelbescherming.nl/purperreiger