film

Au revoir les enfants. Ontroerende, autobiografische terugblik van Louis Malle op zijn verblijf als 12-jarig jongetje tijdens WOII op een katholieke kostschool, samen met een Joods klasgenootje. In 1987 bekroond met een Gouden Leeuw. (Louis Malle, 1987, Frankrijk). Ned. 2, 0.30-2.10u.
Au revoir les enfants. Ontroerende, autobiografische terugblik van Louis Malle op zijn verblijf als 12-jarig jongetje tijdens WOII op een katholieke kostschool, samen met een Joods klasgenootje. In 1987 bekroond met een Gouden Leeuw. (Louis Malle, 1987, Frankrijk). Ned. 2, 0.30-2.10u.

Het woeden der gehele wereld (Guido Pieters, 2006, Nederland). Genadeloos geflopte en volmaakt oubollige verfilming van gelijknamige roman van Maarten ’t Hart uit 1993 speelt in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw. In het Zuid-Hollandse stadje Maassluis leert de zoon van een christelijke voddenman zichzelf piano spelen. En er wordt een politieagent vermoord! Misschien wel het diepste dieptepunt uit de carrière van producent Rob Houwer, die in een grijs verleden toch goed was voor Turks fruit en Soldaat van Oranje. De film kreeg enkele Gouden Uien, onder meer voor ‘de meest nutteloze seksscène’. Met Maarten Heijmans, Cees Geel, Esther Waij. Ned.1, 0.10-1.45u.

Bullets over Broadway (Woody Allen, 1994, VS). In zijn 23ste film zet Woody Allen acteurs te kijk als egocentrische monsters en speelt hij een geraffineerd geschreven en uitstekend uitgevoerd spel met de clichés van in de jaren 30 van de vorige eeuw populaire filmgenres als de harde gangsterfilm en de backstage-komedie. In het New York van de jaren 20 is Joe Viterelli een maffiabaas, John Cusack een noodlijdende theaterregisseur, Jennifer Tilly een oliedom revuemeisje en Dianne Wiest een bijna uitgerangeerde diva. Canvas, 0.10-1.55u.