film

Marty. Twee eenzame zielen, een lelijke, timide slager (Ernest Borgnine) uit de Bronx en een verlegen lerares (de onlangs overleden Betsy Blair), vinden elkaar in innemende romantische film. Oscar voor hoofdrol van Borgnine (foto). (Delbert Mann, 1955, VS). België 1, 15.35-17.15u. Ernest Borgnine starred as Marty Pilletti in the 1955 drama "Marty," a role that won him the Oscar® for Best Actor. The film received eight Academy Award® nominations and also won the Oscar for Best Picture. Restored by Nick & jane for Dr. Macro's High Quality Movie Scans Website: http:www.doctormacro.com. Enjoy!

Giborim Ktanim / Little Heroes (Itai Lev, 2006, Israël). Avontuur voor de oudere jeugd. Russisch immigrantenmeisje gaat samen met haar aan het syndroom van Down lijdend broertje op zoek naar een in de woestijn gestrand echtpaar. Ned.3, 15.30-16.35u.

Orange County (Jake Kasdan, 2002, VS). Onbenullige tienerkomedie onderscheidt zich alleen door de rolbezetting: slome student Colin Hanks is de zoon van Tom en zijn vriendin wordt gespeeld door de dochter van Sissy Spacek. De regie was in handen van de zoon van de in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw gevierde regisseur Lawrence Kasdan. Bijrollen van Ben Stiller en Kevin Kline. Veronica, 18.20-19.55u.

Buddha Collapsed out of Shame (Hana Makhmalbaf, 2007, Iran). Debuutfilm van de zus van Samira is van een trefzekere poëtische wreedheid en authentieke radicaliteit die je zelden aantreft. Wat begint als een onschuldige vertelling over het meisje Baktay dat naar school wil, ontaardt in een angstaanjagende nachtmerrie over Afghaanse kinderen die bij de grotten van Bamiyan (waar de Talibaan in 2001 de Boeddhabeelden opbliezen, Talibaantje en Amerikaantje spelen. Canvas, 22.35-23.55u.