Etmaal bal hooghouden

Dan Magness, een 25 jarige Brit, heeft gisteren het wereldrecord hooghouden van een voetbal gebroken.

Hij slaagde erin een bal meer dan 24 uur lang in de lucht te houden met zijn voeten, benen en hoofd. Het oude record stond op negentien uur en dertig minuten.

Magness bereikte de mijlpaal bij de toeristische trekpleister Covent Garden in Londen. Een paar honderd toeschouwers, onder wie zijn vrouw, juichten en klapten toen een speciale klok aangaf dat hij de bal een etmaal in de lucht had gehouden. Vlak voor het magische moment dreigde de vermoeide man even de controle over de bal te verliezen, maar hij herpakte zich tijdig. Nadat hij de 24 uurgrens was gepasseerd, liet hij de bal rusten en werd hij omhelsd door zijn vrouw. Magness kreeg tijdens zijn geslaagde recordpoging alleen enkele korte pauzes om zijn spieren wat rust te geven en naar het toilet te gaan.

De Brit is een van ‘s werelds bekendste football freestylers. Hij beheerst trucjes waar menig voetbalprof jaloers is op. Magness treedt regelmatig op in de rust van wedstrijden uit de Premier League en hij wordt ingehuurd voor entertainmentgelegenheden. Ook treedt hij op in tv-commercials. Magness krijgt een vermelding in Guinness Book of Records. (ANP/AFP)