Djokovic, Federer, Gonzalez en Nadal verder in Rome

De Spaanse tennisser Rafael Nadal lijkt dit seizoen op gravel onverslaanbaar. Na zijn toernooizeges in Monte Carlo en Barcelona, bereikte de Spanjaard gisteren de halve finales van de Masters in Rome. Hij versloeg zijn landgenoot Fernando Verdasco met 6-3 en 6-3. In de halve eindstrijd neemt Nadal het op tegen de Chileen Fernando Gonzalez, die Argentijn Juan Monaco in drie sets (2-6, 6-3 en 6-4) versloeg. De Zwitser Roger Federer en de Serviër Novak Djokovic bereikten eveneens de laatste vier. Beiden waren in twee sets klaar. Federer versloeg de Duitser Mischa Zverev met 7-6 en 6-2. Djokvic was met 6-3 en 6-4 te sterk voor de Argentijn Juan Martin del Potro. In het vrouwentoernooi van Stuttgart verloor de Servische titelverdedigster Jelena Jankovic in de kwartfinale van de Italiaanse Flavia Pennetta: 6-2 4-6 en 4-6. Zij speelt tegen de Russin Dinara Safina, die met 6-4 en 6-2 won van Agnieszka Radwanska uit Polen. De andere halve finale is een Russisch onderonsje tussen Jelena Dementjeva en Svetlana Koeznetsova.