Chinese kompels

Chinese kompels in beeld Waarom In februari won Roger Cremers (1972) de eerste prijs in de categorie Kunst bij World Press Photo met een reportage over toeristen in het voormalige concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau in Polen. Zondag 3 mei neemt de Amsterdamse fotograaf bij de opening van de World Press Photo-tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam het aan de prijs verbonden geldbedrag (1.500 euro) in ontvangst. Wat Een beeld uit de meest recente reportage van Cremers, gemaakt in het badhuis van een kolenmijn in het Chinese Wuda. Cremers heeft zich voorgenomen om wereldwijd steenkolenmijnen te fotograferen. Hij wil zijn eigen geschiedenis fotograferen, zegt de Amsterdamse fotograaf. „Mijn grootouders werkten in Zuid-Limburg in de mijnen.” Zie ook www.rogercremers.nl China, Binnen Mongolie, Wuda, 10-03-2009 China, Inner Mongolia, Wuda, 10-03-2009 De Wu Hushan steenkolenmijn in Wuda (nabij Wuhai). PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS

Waarom In februari won Roger Cremers (1972) de eerste prijs in de categorie Kunst bij World Press Photo met een reportage over toeristen in het voormalige concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau in Polen. Zondag 3 mei neemt de Amsterdamse fotograaf bij de opening van de World Press Photo-tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam het aan de prijs verbonden geldbedrag (1.500 euro) in ontvangst.

Wat Een beeld uit de meest recente reportage van Cremers, gemaakt in het badhuis van een kolenmijn in het Chinese Wuda. Cremers heeft zich voorgenomen om wereldwijd steenkolenmijnen te fotograferen. Hij wil zijn eigen geschiedenis fotograferen, zegt de Amsterdamse fotograaf. „Mijn grootouders werkten in Zuid-Limburg in de mijnen.”

Zie ook www.rogercremers.nl