Bedenkingen

Foto Kazuhiro Nogi/AFP Op 26 april deden 80 baby’s mee aan de babyhuilwedstrijd. Ze worden door sumoworstelaars in de lucht gehouden. Japanse ouders geloven dat sumoworstelaars baby’s kunnen helpen om een wens uit te schreeuwen, zodat ze gezond opgroeien. Student sumo wrestlers hold up crying babies during the 'Baby-Cry Sumo' competition at Tokyo's Sensoji temple on April 26, 2009. Some 80 babies aged under one participated in the annual baby crying contest. Japanese parents believe that sumo wrestlers can help make babies cry out a wish to grow up in good health. TOPSHOTS AFP PHOTO/Kazuhiro NOGI
Foto Kazuhiro Nogi/AFP Op 26 april deden 80 baby’s mee aan de babyhuilwedstrijd. Ze worden door sumoworstelaars in de lucht gehouden. Japanse ouders geloven dat sumoworstelaars baby’s kunnen helpen om een wens uit te schreeuwen, zodat ze gezond opgroeien. Student sumo wrestlers hold up crying babies during the 'Baby-Cry Sumo' competition at Tokyo's Sensoji temple on April 26, 2009. Some 80 babies aged under one participated in the annual baby crying contest. Japanese parents believe that sumo wrestlers can help make babies cry out a wish to grow up in good health. TOPSHOTS AFP PHOTO/Kazuhiro NOGI AFP

‘Ik heb nogal veel bedenkingen hoor, bij dit soort foto’s.’

‘Hoezo? Het is gewoon een mooi plaatje.’

‘Ja, maar het gaat wel de hele wereld over.’

‘Ja. Dat kan tegenwoordig. Met internet. Wat is je punt?’

‘Dat het niets zegt.’

‘Hoezo dat het niets zegt?’

‘Nou ja, hier doen dan dus tachtig baby’s aan mee. Maar nu gaat iedereen toch denken dat alle Japanners raar met baby’s omgaan.’

‘Iedereen?’

‘Mensen die zo’n foto zien! Het is toch zielig?’

‘Ach. Nou ja. Ja. Een beetje wreed is het wel. Dat ze ze aan het huilen proberen te maken.’

‘Kijk, dat bedoel ik. Tachtig ouderparen zijn zo mal om hun baby’s mee te laten doen aan een babyhuilwedstrijd. En die foto gaat dan de hele wereld over. Zodat wij allemaal denken: Japanners. Wrede mensen.’

‘Hoe weet jij dat wij dat allemaal denken?’

‘Jij zegt het zelf! Je zegt net dat het zielig is!’

‘Ik zou mijn baby persoonlijk niet voor zo’n evenement opgeven, nee.’

‘Maar het zijn er maar tachtig! Weet jij veel wat voor rare wedstrijden ze in andere landen met baby’s organiseren! Misschien doen Nederlanders ook wel hele rare dingen met hun baby’s!’

‘Zoals wat?’

‘Weet ik veel! Daar worden geen nieuwsfoto’s van gemaakt!’

    • Aaf Brandt Corstius