Zeker 48 doden bij geweld in Karachi en noordwest Pakistan

Karachi. In de Pakistaanse havenstad Karachi zijn gisteren en eergisteren zeker 34 doden gevallen bij schietpartijen tussen Mohajirs en Pashtuns. Het bestuur van de miljoenenstad wordt gedomineerd door Urdu-sprekende Mohajirs, een bevolkingsgroep die uit India migreerde bij de splitsing van het land in 1947. De gevechten braken uit toen een onbekende man het vuur opende op drie leden van de Urdu-sprekende lokale partij MQM. De meeste slachtoffers zijn Pashtuns, die vooral uit het noordwesten komen. In de afgelopen tijd zijn er spanningen ontstaan tussen Mohajirs en Pashtuns die de moslimextremisten in het noordwesten steunen. Het Pakistaanse leger zei gisteren dat het bij gevechten in het noordwesten veertien extremisten heeft gedood.