Three monkeys

Three monkeys In 6 bioscopen Three Monkeys van de Turkse regisseur Nuri Bilge Ceylan is een duister, hypnotiserend portret van een bewegingloos gezin in een stad vol beweging. In hun muffe appartement draaien ze als schimmen om elkaar heen en klampen zich aan elkaar vast. Want de drie aapjes van de titel, dat zijn horen, zien en zwijgen. Zo potten vader Eyüp (Yavuz Bingol), moeder Hacer (Hatice Aslan) en zoon Ismael (Rifat Sungar) hun gevoelens al heel lang op. Elk woord is er één teveel, bedreigt de status quo. Het onverwerkte trauma, een zoon die ooit verdronk, blijft onbesproken.

In 6 bioscopen

Three Monkeys van de Turkse regisseur Nuri Bilge Ceylan is een duister, hypnotiserend portret van een bewegingloos gezin in een stad vol beweging. In hun muffe appartement draaien ze als schimmen om elkaar heen en klampen zich aan elkaar vast. Want de drie aapjes van de titel, dat zijn horen, zien en zwijgen. Zo potten vader Eyüp (Yavuz Bingol), moeder Hacer (Hatice Aslan) en zoon Ismael (Rifat Sungar) hun gevoelens al heel lang op. Elk woord is er één teveel, bedreigt de status quo. Het onverwerkte trauma, een zoon die ooit verdronk, blijft onbesproken.