Selectie Film

X-Men Origins: Wolverine

Wolverine is een half wolf half mens figuur rondom de striphelden X-Men. De film begint met een amusante sequentie waarin Wolverine en zijn kwaadaardige broer Sabre-tooth (Liev Schreiber) meevechten in álle grote oorlogen van de Amerikaanse burgeroorlog tot Vietnam; ze kunnen als ‘mutanten’ namelijk heel oud worden. Na een poosje krijgt Wolverine genoeg van het geweld en trekt zich terug op het platteland waar hij een vrouw heeft gevonden. Als zijn geliefde wordt vermoord is het gedaan met de rust. Met: Hugh Jackman, Liev Schreiber. In 103 bioscopen.

Móvil Film Festival

De technologie democratiseert alles in de kunst, zo ook in de filmkunst. Alberto Tognazzi zal een serie korte films presenteren, opgenomen met een mobiele telefoon die vertoond zijn tijdens het Móvil Film Festival, een initiatief van de Spaanse Filmacademie in Instituto Cervantes. De kosten van dergelijke producties zijn nihil omdat de enige technische apparatuur die nodig is in de palm van je hand past, de grenzen aan de creativiteit worden slechts bepaald door de eigen verbeelding. Alberto Tognazzi, productieleider en directeur van dit festival was jarenlang actief in de Italiaanse reclamewereld. Hij is nu Net Artist en docent video voor Internet en GSM aan enkele filmopleidingen. Wo 6 mei Instituto Cervantes Salón de Actos / Conferentiezaal, Domplein 3 Utrecht. 19u Inl. http://utrecht.cervantes.es/es/default.shtm of 030-2428477 Entree: gratis.

Tokyo Sonata

Tokyo Sonata vertelt met een goed gevoel voor zwarte humor het verhaal van een man die werkloos wordt en dat voor zijn familie verborgen wil houden. Het verhaal van Ryuhei Sasaki weerspiegelt de ondergang van de traditionele Japanse arbeidersmaatschappij, waar je een baan voor het leven had. Kiyoshi Kurosawa filmt Tokio als een stad waar werklozen de sociale fundamenten ondergraven.

The Wrestler

Gescheiden en vervreemd van zijn volwassen dochter (Evan Rachel Wood), woont worstelaar Randy ‘The Ram’ Robinson, in een stacaravan. Schaars menselijk contact onderhoudt hij door nintendo te spelen met de buurjongen, en door zijn bezoekjes aan lapdanseres Cassidy (Marisa Tomei) in een stripclub. Zij speelt net als Ram een rol voor haar klanten, maar ze verkoopt ook haar eigen lichaam. Ze begrijpen elkaar. Net als hij wil gaan werken aan een come back, wordt hij geveld door een hartaanval. Met: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood. In: 6 bioscopen

Slumdog Millionaire

Film over de ongeletterde wees Jamal die als ‘chai wallah’ in een callcenter werkt. Hij dringt door tot de Indiase versie van Who Wants to be A Millionaire en beantwoordt tot verbazing van de neerbuigende quizmaster elke vraag correct. Bedrog, denkt men, de politie moet de waarheid maar uit hem martelen. Jamal vertelt hoe hij de antwoorden in de school van het leven leerde, en zo flashbacken we door zijn verleden in de sloppen. Het gaat om de liefde, zo blijkt. Regisseur Danny Boyle brengt het onwaarschijnlijk plot heel plausibel en kreeg daarvoor 8 Oscars.