Overige films

X-Men: The Last Stand (Brett Ratner, 2006, VS/Canada/Engeland). Derde deel in de stripfilmserie over mutanten met bovenmenselijke krachten, outcasts en redders van de mensheid tegelijkertijd. Met Hugh Jackman, Halle Berry, Ian McKellen en Famke Janssen, maar de echte sterren zijn de mensen van de special effects-afdeling. RTL5, 20.30-22.35u.

The Haunting (Jan de Bont, 1999, VS). Acteurs verzuipen in speciale effecten in bombastische griezelfilm over Victoriaans spookhuis. In 1963 al door Robert Wise gemaakt als The Legend of Hill House. Nu met Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones, Lili Taylor. Net5, 22.20-0.35u.

Reign of Fire (Rob Bowman, 2002, VS). Actiefilm waarin de wereld ten onder dreigt te gaan aan ontwaakte, vuurspuwende draken. IJzervreter Matthew McConaughey trekt ten strijde, maar de aanpak van boer annex vredestichter Christian Bale lijkt effectiever. Eén, 23.35-1.15u.

* Dark Water (Walter Salles, 2005, VS). Amerikaanse remake van Hideo Nakata’s Japanse griezelfilm Water . Gescheiden moeder betrekt met dochtertje afgelegen appartement en maakt daar allerlei bloedstollends mee. Tim Roth speelt een intrigerende advocaat die in zijn auto woont. En Jennifer Connelly beeldt zich misschien wel alles in. BBC1, 0.40-2.15u.