Nederlander gepakt met cokesinaasappels

ROME/Jakarta. Een 76-jarige Nederlander is donderdag op de luchthaven Fiumicino bij Rome gearresteerd met zes kilo pure cocaïne in zijn koffer. De man kwam uit Buenos Aires en had de drugs verstopt in uitgeholde sinaasappels. De drugs hebben een straatwaarde van vijf miljoen euro, maakte de douane bekend. De zware zak met sinaasappels riep wantrouwen op bij de controle. Elke vrucht woog ongeveer een halve kilo. De man zei dat hij de sinaasappels gebruikte om aan zijn dagelijkse behoefte vitamine te komen. Op de internationale luchthaven Soekarno-Hatto in Jakarta, Indonesië is een 30-jarige Nederlandse man woensdag opgepakt met 22.000 ecstasypillen. Hij probeerde drugs uit Duitsland Indonesië in te smokkelen. Volgens douanefunctionarissen is de man gearresteerd.