Microsoft wil iPhone gaan beconcurreren

Rotterdam. Softwarebedrijf Microsoft overweegt zelf een telefoon te ontwerpen om een graantje mee te pikken van het succes van toestellen als de BlackBerry en de Apple iPhone. Microsoft levert al jaren software voor mobieltjes, maar Windows Mobile verliest terrein door concurrentie van Apple, RIM (maker van de BlackBerry) en Google, dat vorig jaar besturingssysteem Android voor mobieltjes uitbracht. Er gaan al een tijdlang geruchten dat Microsoft werkt aan een iPhone-concurrent. Nu meldt The Wall Street Journal dat er gesprekken gaande zijn tussen Microsoft en de Amerikaanse provider Verizon om in 2010 samen een toestel op de markt te brengen. Apple paste twee jaar geleden dezelfde constructie toe toen het de iPhone introduceerde met Verizons concurrent, AT&T. Project Pink , zoals het geheime Microsoft-project heet, zou een telefoon zijn die werkt op een nieuwe versie van Windows Mobile, in combinatie met de mogelijkheden van de Zune mediaspeler.