Keramiek van Krop

Keramiek van Krop Steenwijk Sinds 2007 is in vijf zalen van de Jugendstilvilla Rams Woerthe werk van de kunstenaar Hildo Krop (1884-1970) te zien. De permanente expositie geeft een goed beeld van de in Steenwijk geboren Krop die het van bakkersleerling wist te brengen tot stadsbeeldhouwer van Amsterdam. Naast beelden maakte hij houtsneden, meubels, vloerkleden, boekbanden en penningen. Ook was Krop een begaafd keramist. Deze minder bekende kant van zijn oeuvre wordt in een wisselexpositie uitvergroot. T/m 31 dec, Gasthuislaan 2. Ma, wo, do 11-16u
Keramiek van Krop Steenwijk Sinds 2007 is in vijf zalen van de Jugendstilvilla Rams Woerthe werk van de kunstenaar Hildo Krop (1884-1970) te zien. De permanente expositie geeft een goed beeld van de in Steenwijk geboren Krop die het van bakkersleerling wist te brengen tot stadsbeeldhouwer van Amsterdam. Naast beelden maakte hij houtsneden, meubels, vloerkleden, boekbanden en penningen. Ook was Krop een begaafd keramist. Deze minder bekende kant van zijn oeuvre wordt in een wisselexpositie uitvergroot. T/m 31 dec, Gasthuislaan 2. Ma, wo, do 11-16u

Steenwijk

Sinds 2007 is in vijf zalen van de Jugendstilvilla Rams Woerthe werk van de kunstenaar Hildo Krop (1884-1970) te zien. De permanente expositie geeft een goed beeld van de in Steenwijk geboren Krop die het van bakkersleerling wist te brengen tot stadsbeeldhouwer van Amsterdam. Naast beelden maakte hij houtsneden, meubels, vloerkleden, boekbanden en penningen. Ook was Krop een begaafd keramist. Deze minder bekende kant van zijn oeuvre wordt in een wisselexpositie uitvergroot.

T/m 31 dec, Gasthuislaan 2. Ma, wo, do 11-16u