Finale lonkt voor Hamburger SV

Hamburger SV is hard op weg naar een plek in de eindstrijd van het toernooi om de UEFA Cup. De ploeg van de trainer Martin Jol won gisteravond de eerste wedstrijd tegen Werder Bremen uit met 1-0. De treffer kwam na een klein half uur op naam van Piotr Trochowski. Hij kopte een voorzet van de Franse rechtsback Guy Demel onbereikbaar voor doelman Tim Wiese in de bovenhoek.

Jol jubelde het na de wedstrijdniet uit. De Hagenaar was niet eens zo tevreden over de revanche voor het verlies van vorige week in het Duitse bekertoernooi tegen Werder. „Het is een goede uitgangspositie, maar we zijn nog niet in Istanbul”, waarschuwde hij. „We hebben het hier goed gedaan, maar hadden het eigenlijk al moeten afmaken.”

Jol was ook allerminst te spreken over de gele kaart van Paulo Guerrero. Daardoor mist de aanvaller uit Peru de return van volgende week in Hamburg.

Ook Shaktar Donetsk heeft een goede uitgangspositie verworven voor de finale van het toernooi om de UEFA Cup. De formatie van de Roemeense coach Mircea Lucescu hield gisteravond aartsrivaal Dynamo Kiev in het Valeri Lobanovski-stadion op 1-1.

De bezoekers maakten in de Oekraïense hoofdstad beide treffers. Halverwege de eerste helft werkte verdediger Dmitro Tsjigrinskij de bal langs eigen doelman Andrej Piatov. Dynamo slaagde er niet in de voorsprong uit te breiden, ondanks het betere spel en het overwicht. Twintig minuten voor het eindsignaal maakte Fernandinho, een van de vier aanvallend ingestelde Brazilianen in de basis van Shaktar, gelijk.

De return is volgende week in Donetsk. (ANP)