Film van de dag

Julia Jentsch als de studente Sophie Scholl. scene uit de film "Sophie Scholl - Die letzten Tage" (Marc Rothemund, 2005, D) FOTO: Cinemien
Julia Jentsch als de studente Sophie Scholl. scene uit de film "Sophie Scholl - Die letzten Tage" (Marc Rothemund, 2005, D) FOTO: Cinemien Cinemien

Sophie Scholl – Die letzten Tage. München 1943: leden van de studentenverzetsgroep ‘Die weiße Rose’ worden opgepakt wegens het verspreiden van pamfletten tegen het Hitlerregime. Onder de gearresteerden Sophie Scholl en broer Hans. Zij zullen na de oorlog hét symbool van het Duitse verzet worden. De film is gebaseerd op transcripties van de verhoren van Sophie en het daarop volgende showproces. Die historische teksten vormen de basis voor een ijzingwekkend steekspel tussen Sophie (formidabel neergezet door Julia Jentsch) en Gestapo-officier Robert Mohr (Gerald Alexander). (Marc Rothemund, 2005, D), Ned. 2, 23.55-1.55u.André Waardenburg

    • André Waardenburg