Europese EVP wil tweede termijn voorzitter Barroso

Warschau, 1 mei. - De Europese christen-democraten en conservatieven, verenigd in de EVP, hebben José Manuel Barroso gisteren in Warschau naar voren geschoven als hun kandidaat voor het voorzitterschap van de nieuwe Europese Commissie, die aantreedt na de Europese verkiezingen van begin juni. De 53-jarige Portugees is sinds 2004 voorzitter van de Europese Commissie. ”Hij heeft de steun van de dertien christen-democratische regeringsleiders in de EU en hij kan rekenen op de sterkste en grootste fractie in het Europees Parlement”, zei de Belgische EVP-voorzitter Wilfried Martens. De regeringsleiders benoemen waarschijnlijk op hun EU-top van half juni de leider van de nieuwe commissie. Er zijn nog geen andere kandidaten bekend voor het voorzittersschap.