Bekentenis inzake `Morales-complot`

La paz, 1 mei. - Een man die is opgepakt wegens betrokkenheid bij een vermeend moordcomplot tegen de Boliviaanse president Evo Morales heeft gisteren verklaard dat ook twee gouverneurs van de oppositie potentieel doelwit waren. Vorige maand schoot de Boliviaanse politie in het oppositiebolwerk Santa Cruz drie Europese mannen dood. Samen met nog twee mannen, die levend opgepakt werden, zouden zij een moordaanslag hebben beraamd tegen Morales. Later werd ook een lid van een ultrarechtse jongerengroep uit Santa Cruz gearresteerd. Hij stelt nu dat de samenzweerders ook de gouverneurs van Santa Cruz en Beni in het vizier hadden, om hen tot martelaren te maken en politieke chaos te zaaien. Beide departementen verzetten zich tegen de regering-Morales door meer autonomie te eisen.