Beetje regen

Na morgen krijgen we lagere temperaturen. Daarbij is er af en toe veel bewolking met op sommige dagen een beetje regen. Rond het midden van de week wordt een weersverbetering verwacht.

Vanavond komen verspreid over het binnenland een paar regen- of onweersbuien voor. Een enkele bui kan gepaard gaan met windstoten en hagel. Vannacht is het droog en vrij helder. Wel vormen zich (dichte) mistbanken. Het koelt af naar 7 tot 10 graden. Morgen ligt er een hogedrukgebied boven onze omgeving. Daardoor blijft het droog en schijnt, na het oplossen van de plaatselijke mist, de zon volop. Er zullen wel wat stapelwolken ontstaan. De wind is hooguit matig, uit het westen of noordwesten. De temperatuur stijgt naar 14 graden op Texel tot 21 in Twente en Limburg.

Zondag neemt de invloed van het hogedrukgebied af, zodat een zwakke regenstoring het land kan bereiken. Er wordt veel bewolking en soms wat regen of motregen verwacht. De westelijke wind neemt iets toe en met middagtemperaturen van 13 graden aan de westkust tot 17 in Twente is het koeler dan vandaag en morgen.

Maandag zal de storing zijn weggetrokken en breekt de zon weer door. Het blijft koel met ’s middags ongeveer 14 graden. Dinsdag is opnieuw wat regen mogelijk, woensdag klaart het op en gaat de temperatuur weer enkele graden omhoog.