90 kilometer per uur met de caravan en boedelbak toegestaan

DEN HAAG. Automobilisten met een caravan, vouwwagen, trailer of boedelbak achter de wagen met een gewicht van maximaal 3,5 ton mogen vanaf 1 mei 90 kilometer per uur rijden in plaats van de nu toegestane 80 kilometer per uur. De verhoging van de maximumsnelheid is een van de nieuwe verkeersregels die per 1 mei 2009 gelden. Dat maakte het ministerie van Verkeer en Waterstaat gisteren bekend. In de nieuwe verkeersregels is ook opgenomen dat weggebruikers geen gebruik meer mogen maken van uitrijstroken om een file te ontwijken. Voortaan mogen automobilisten als zij eenmaal op de uitrijstrook voorbij de pijlen zijn die de richting aanduiden, niet meer terug de hoofdrijbaan op. Verder mogen snorfietsers vanaf 1 mei niet meer mobiel bellen tijdens het rijden. Dat geldt ook voor scooters zonder helmverplichting die niet harder gaan dan 25 kilometer per uur.