7 redenen om uit te gaan

Lokale held Outerspace Overdose
Lokale held Outerspace Overdose

1 weblog-middag

Zijlicht

Leiden: Scheltema Complex. Zondag 15.00-17.00u. Toegang: gratis. www.scheltemacomplex.nl

Kunstenaars Miriam Reeders en Eva Meijer organiseren een middag die zal worden ingericht als een live weblog waarin filmpjes, dia’s, live muziek en gesprekken elkaar afwisselen.

2 filmfeest

NachtKino Kick-Off Party

Amsterdam: Kriterion. Zaterdag 22.00-05.00u. Toegang: gratis. www.kriterion.nl

Kriterion, Amsterdam Weekly, en de drie jonge filmfestivals Rated X, Balkan Snapshots en KLIK! Amsterdam organiseren vanaf dit weekeinde elke zaterdag een nachtfilm, vergezeld van acts, een inleiding en een feestje.

3 Club

Garbo for Women

Amsterdam: Strand West. Zaterdag 17.00-0.00u. www.strand-west.nl

Elke eerste zaterdag van de maand kunnen lesbische en biseksuele vrouwen eten, loungen en dansen bij Garbo 4 Women. Na het diner (12,50 euro) gaan de tafels opzij en kan er worden gedanst op jaren zeventig en tachtig muziek.

4 Singer-songwriter

Eleni Mandell

Tilburg: 013. Zondag 15.00u. Entree: 7,50 euro. www.013.nl

Optreden van de Amerikaanse singer-songwriter Eleni Mandell uit Los Angeles. Mandells stem doet een beetje denken aan die van Aimee Mann en Jennifer Charles.

5 Club

New Jack Classics

Rotterdam: Off_Corso. Vrijdag 23.00-05.00u. www.off-corso.nl

Clubavond voor liefhebbers van het muziekgenre Swingbeat. Line-up: Sir Edward, Franck, The ‘R’, Tony Fitz, Mixmaster J en Merre.

6 Bandjes

Finale-avond Locals Only

Amsterdam: Sugar Factory. Zaterdag 18.30-23.00u. Entree: gratis. www.dommelschlocalsonly.nl

Uitreiking van de LiveXS Local Hero Award 2009. Line-up: Chemisphere, Airbag, The Excitors, Kern Koppen, Outerspace Overdose en Wilsum.

7 wereldmuziek

Ortel Dunya On Tour

Rotterdam: Afrikaanderplein. Zondag 13.00u. Gratis. www.dunya.nl

De tweede toureditie van het wereldmuziekfestival Ortel Dunya bijt het spits af in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. Optredens van onder meer Ntjamrosie, Manar en lokaal talent Offshore en dorY. Het festival zelf vindt plaats in het Park bij de Euromast op 31 mei.