Film

Elephant. Imposante verfilming van het drama op Columbine Highschool, waar twee schooljongens op een kwade dag hun medeleerlingen en leraren doodschoten. Regisseur Van Sant toont de school, de leerlingen en de schutters. (Gus Van Sant, 2003, VS), Canvas, 23.35-0.55u.
Elephant. Imposante verfilming van het drama op Columbine Highschool, waar twee schooljongens op een kwade dag hun medeleerlingen en leraren doodschoten. Regisseur Van Sant toont de school, de leerlingen en de schutters. (Gus Van Sant, 2003, VS), Canvas, 23.35-0.55u.

Runaway Jury (Gary Fleder, 2003, VS). Grisham-verfilming knaagt aan de fundamenten van het Amerikaanse rechtssysteem. In een rechtszaak tegen de wapenindustrie probeert de ene advocaat de jury te manipuleren en de andere aan te tonen dat de jury gemanipuleerd is. Hollywoodveteranen Dustin Hoffman en Gene Hackman spelen voor het eerst samen, maar dus vooral tegen elkaar, overigens slechts in één gezamenlijke scène. Ouderwets pessimistisch-kritische Hollywoodfilm à la All the President's Men. RTL5, 22.00-0.20u.

Presumed Innocent (Alan J. Pakula, 1990, VS). Solide en intelligent filmamusement verweeft ‘courtroom drama’ met een spannende ‘whodunit’ en een analyse van twee niet meer vanzelfsprekend gerespecteerde Amerikaanse instituties: het gezin en de rechtspleging. Is rechtschapen huisvader annex openbaar aanklager Harrison Ford zelf de dader? Net5, 0.15-2.40u.

Jibeuro / The Way Home (Lee Jung-hyang, 2002, Zuid-Korea). Lyrisch drama over verwend, 7-jarig stadsjongetje dat noodgedwongen een tijd doorbrengt bij zijn stokoude, spraakloze oma in een afgelegen bergdorp. Grootmoeders geduld is heilzaam. Ned.2, 0.30-2.00u.