4 redenen om tv te kijken

De eerste voorstelling van Amhali Najib Amhali: Veni Vidi Vici Ned 3, 20.25 - 21.10u. Cabaretier Najib Amhali maakte zijn eerste voorstelling Veni Vidi Vici in 2000. NRC-recensent Henk van Gelder schreef destijds over die show: ‘Tussen de doordachte structuur van een cabaretprogramma en de losheid van de microfoonkomiek beweegt zich nu zijn eerste avondvullende voorstelling, die in de beste zin van het woord multicultureel mag heten: met gulle hand maakt hij gewiekste grappen over alle culturen die in dit land te vinden zijn.’
De eerste voorstelling van Amhali Najib Amhali: Veni Vidi Vici Ned 3, 20.25 - 21.10u. Cabaretier Najib Amhali maakte zijn eerste voorstelling Veni Vidi Vici in 2000. NRC-recensent Henk van Gelder schreef destijds over die show: ‘Tussen de doordachte structuur van een cabaretprogramma en de losheid van de microfoonkomiek beweegt zich nu zijn eerste avondvullende voorstelling, die in de beste zin van het woord multicultureel mag heten: met gulle hand maakt hij gewiekste grappen over alle culturen die in dit land te vinden zijn.’

1 Cabaret

Najib Amhali: Veni Vidi Vici

Ned 3, 20.25 - 21.10u.

Cabaretier Najib Amhali maakte zijn eerste voorstelling Veni Vidi Vici in 2000. NRC-recensent Henk van Gelder schreef destijds over die show: ‘Tussen de doordachte structuur van een cabaretprogramma en de losheid van de microfoonkomiek beweegt zich nu zijn eerste avondvullende voorstelling, die in de beste zin van het woord multicultureel mag heten: met gulle hand maakt hij gewiekste grappen over alle culturen die in dit land te vinden zijn.’

2 reportage

Trendspotting San Francisco

Ned 2, 22.50 - 23.50u.

In San Francisco wordt al jaren de Game Developers Conference (GDC) georganiseerd. Een gamebeurs waar de belangrijkste gameontwikkelaars samenkomen en de nieuwste games worden gepresenteerd. Trendspotting praat op deze beurs met ontwikkelaars die actief zijn op het snijvlak van kunst en techniek. Hoe verhoudt creativiteit zich ten opzichte van de commercialiteit?

3 film

Insomnia

België één, 23.35 - 01.20u.

Na de films Following en Memento doet de derde film van regisseur Christopher Nolan veel traditioneler aan. De door de midzomernachtzon gedesoriënteerde en aan slapeloosheid leidende rechercheur Will Dormer (Al Pacino) moet in Alaska een gruwelijke moord op een tienermeisje oplossen. Insomnia is een boeiende thriller die morele en ethische vraagstukken aansnijdt. (Christopher Nolan, 2002, Verenigde Staten)

4 talkshow

Friday night with Jonathan Ross

BBC 1, 23.35 - 00.40u.

Hugh Jackman praat vanavond over zijn nieuwste film X-Men Origins: Wolverine. De film lekte vorige week op internet uit, tot woede van filmstudio 20th Century Fox. De film, met Hugh Jackman in de rol van de geklauwde superheld Wolverine, draait vanaf 1 mei in Amerikaanse bioscopen. Fox dreigde in een reactie dat de verspreider van de ‘gestolen, incomplete en vroege versie’ van de film vervolgd zal worden.

De volledige programmagegevens zijn te vinden op pagina 27