Veiling spullen Michael Jackson gaat niet door

LOS ANGELEs, 15 april. - Een geplande veiling van meer dan duizend persoonlijke spullen van Michael Jackson is geannuleerd. De popster had de veiling zelf geïnitieerd maar krabbelde terug omdat sommige spullen toch `onbetaalbaar en onvervangbaar` waren, aldus Jackson. De expositie van de spullen, die gisteren geopend werd, loopt wel gewoon door tot 25 april. Jackson opperde de veiling vanwege geldnood. Daarom verkocht hij ook zijn landgoed Neverland. De verkoop van onder meer de hekken van Neverland en de witte glitterhandschoen uit de videoclip bij het nummer Billie Jean zouden naar verwachting van veilinghuis Julien`s Auctions zeker 10 miljoen dollar opbrengen. Gisteren oordeelde een rechter in hoger beroep nog dat de popster de verkoop van zijn spullen niet meer tegen kon houden, aangezien hij een contract had getekend. Maar na overleg met het veilinghuis is toch besloten om alle spullen na de expositie terug te geven.