Uitzendbranche zet eenvijfde minder om

Amsterdam. De omzet van de Nederlandse uitzendbranche is in de periode van 23 februari tot en met 21 maart met eenvijfde gedaald op jaarbasis. Het aantal gewerkte uren in tijdelijke functies daalde met 23 procent. Dat heeft brancheorganisatie ABU gisteren bekendgemaakt. De zwaarste teruggang vond plaats in de industriële sector, waar de omzet met 31 procent afnam. Het aantal uren daalde met 32 procent. Ook in de technische sector ging het slecht met een omzetdaling van 29 procent en een afname van het aantal uren met 32 procent. In administratieve en medische banen ging het wat beter. De omzet in de administratieve sector ging 7 procent achteruit, het aantal uren 10 procent. In medische functies werd 6 procent minder omzet gehaald en daalde het aantal uren met 16 procent.