Overige films

Dennis P. (Pieter Kuijpers, 2007, Nederland). Eenduidige klucht, gebaseerd op een authentieke diamantroof (die met de magnetrondoos uit 2000). Dennis wordt door Edo Brunner en het scenario neergezet als een zwetende dikkerd met schreeuwerige kleren en een klein hartje. Nadja Hüpscher speelt de naïeve schootdanseres Tiffany met intrigerende hardheid. Ned.3, 20.30-22.05u.

The Lake House (Alejandro Agresti, 2006, VS). In romantisch sprookje overwinnen Keanu Reeves en Sandra Bullock de wetten van tijd en ruimte en worden verliefd, hoewel het voor de één pas 2004 is en voor de ander al 2006. Amerikaans debuut van de Argentijnse regisseur die zijn beste films maakte toen hij in Nederland woonde, is remake van de Zuid-Koreaanse film Siworae (2000). Willeke van Ammelrooy speelt Bullocks Dostojevski-lezende (Schuld en boete) moeder. Net 5, 20.30-22.55u.

Honeymoon in Vegas (Andrew Bergman, 1992, VS). Schuimende lichtgewicht komedie wekt herinneringen aan Preston Sturges en Mel Brooks. Inzet van cynisch scenario over echt en onecht, bluf en eerlijkheid is het voorgenomen huwelijk tussen privédetective Nicolas Cage en onderwijzeres Sarah Jessica Parker. Ook met James Caan en een conventie van Elvis-imitators. RTL8, 20.30-22.15u.