Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Blackberry Storm 2: sneller, beter typen en wifi

De eerste Blackberry Storm is nog maar kort in Nederland verkrijgbaar en ondertussen groeit de geruchtenstroom over de opvolger. Die zou wifi krijgen, een functie die op RIM’s meest hippe smartphone momenteel nog ontbreekt. Tweakers meldt bovendien dat de touchscreen telefoon ook een nieuwe, handiger manier van tekst invoeren zal krijgen. De Storm heeft als

Blackberry Storm

Blackberry StormBlackberry Storm

De eerste Blackberry Storm is nog maar kort in Nederland verkrijgbaar en ondertussen groeit de geruchtenstroom over de opvolger. Die zou wifi krijgen, een functie die op RIM’s meest hippe smartphone momenteel nog ontbreekt. Tweakers meldt bovendien dat de touchscreen telefoon ook een nieuwe, handiger manier van tekst invoeren zal krijgen.

De Storm heeft als bijzondere eigenschap het ‘klikbare’ scherm: om tekst in te voeren of een knop te activeren moet de gebruiker ook daadwerkelijk drukken op het aanraakscherm. Surepress, heet deze methode.

Na net weer een paar dagen met de Storm gewerkt te hebben, valt op dat het toestel traag reageert bij het typen en regelmatig ‘bevriest’ tijdens het uitvoeren van gewone taken. Volgens sommige Blackberry-gebruikers is het toestel ronduit traag, anderen vinden het wel meevallen. Vermoedelijk wordt de bediening van de nieuwe Storm, die rond het einde van het jaar in de winkels moet liggen, dan ook een stuk sneller dan de huidige versie. Producent RIM heeft overigens geen klagen over de verkoopcijfers tot nu toe.

Om de tijd te overbruggen: een niet zo’n spannend filmpje met tips om een te trage Blackberry Storm wat te voeren, door applicaties echt af te sluiten en niet te minimaliseren.