Jazz in Frankrijk

Jazz in Frankrijk Parijs De multidisciplinaire expositie Le siècle du jazz in Musée du quai Branly toont op een chronologische wijze de relaties tussen de jazz en de beeldende kunsten in de 20ste eeuw. Schilderkunst, fotografie, film, literatuur; van de eerste opname met het woord jazz op de vinyl (van de Original Dixieland Jazz Band in 1917) t/m de huidige jazzman, via de jaren swing (1930-1939) Duke Ellington en Count Basie en de be-bop. Je kunt er naar Bird, Miles David en John Zorn luisteren al kijkend naar Pollock, Mondriaan, Jeff Wall en Bob Thompson. T/m 28 juni www.quaibranly.fr
Jazz in Frankrijk Parijs De multidisciplinaire expositie Le siècle du jazz in Musée du quai Branly toont op een chronologische wijze de relaties tussen de jazz en de beeldende kunsten in de 20ste eeuw. Schilderkunst, fotografie, film, literatuur; van de eerste opname met het woord jazz op de vinyl (van de Original Dixieland Jazz Band in 1917) t/m de huidige jazzman, via de jaren swing (1930-1939) Duke Ellington en Count Basie en de be-bop. Je kunt er naar Bird, Miles David en John Zorn luisteren al kijkend naar Pollock, Mondriaan, Jeff Wall en Bob Thompson. T/m 28 juni www.quaibranly.fr

Parijs

De multidisciplinaire expositie Le siècle du jazz in Musée du quai Branly toont op een chronologische wijze de relaties tussen de jazz en de beeldende kunsten in de 20ste eeuw. Schilderkunst, fotografie, film, literatuur; van de eerste opname met het woord jazz op de vinyl (van de Original Dixieland Jazz Band in 1917) t/m de huidige jazzman, via de jaren swing (1930-1939) Duke Ellington en Count Basie en de be-bop. Je kunt er naar Bird, Miles David en John Zorn luisteren al kijkend naar Pollock, Mondriaan, Jeff Wall en Bob Thompson.

T/m 28 juni www.quaibranly.fr