Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Tag Heuer Meridiist: klokkijken op een luxe mobieltje

Het succes van de mobiele telefoon is een doorn in het oog van de horlogemakers.  Nu vrijwel iedereen onder de dertig z’n mobieltje gebruikt om te weten hoe laat het is, valt een hele generatie potentiële horlogeklanten weg. Vandaar dat Tag Heuer,  Zwitsers fabrikant van kwaliteitshorloges, het probeert met een eigen mobieltje: de Meriidist. Sinds

Tag Heuer Meridiist

Tag Heuer MeridiistTag Heuer Meridiist

Het succes van de mobiele telefoon is een doorn in het oog van de horlogemakers.  Nu vrijwel iedereen onder de dertig z’n mobieltje gebruikt om te weten hoe laat het is, valt een hele generatie potentiële horlogeklanten weg. Vandaar dat Tag Heuer,  Zwitsers fabrikant van kwaliteitshorloges, het probeert met een eigen mobieltje: de Meriidist. Sinds deze week is de speciale website in de lucht voor watertanden en  voorinschrijving.

Krokodillenleer als optie

Krokodillenleer als optieKrokodillenleer als optie

De Meriidist is een stalen toestel met een Tag Heuer merkje als enter-toets. Opvallende luxezaken: de lederen achterkant, eventueel te vervangen door rubber of echt krokodillenleer, en krasvrij saffierglas. Er zit een digitaal klokje op de bovenkant van het toestel, zodat je de tijd kunt aflezen als de telefoon op tafel ligt. De telefoon toont twee tijdszones, biedt tijdsmeting tot op 1/100ste van een seconde en heeft een rondeteller en eeuwigdurende kalenders. De Meridiist is naar verluidt opgebouwd uit 430 losse onderdelen. Daarbij is de camera (2 megapixel beeldchip) er blijkbaar bij ingeschoten. De bijpassende bluetooth headset kan twee kunstjes: je gebruikt ‘m om handsfree te bellen en de adapter dient tegelijkertijd als geheugenstick van 4 GB.

De prijs van de Meridiist ligt  tussen de 3.000 en 6.000 dollar, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Lijkt veel, maar een beetje Tag Heuer-liefhebber schrikt daar niet van terug. Tag Heuer is trouwens niet de enige zwitserse horlogefabrikant die een telefoon bouwt. De Ulysse Nardin Chairman is een ehm.. opvallende smartphone die het luxegevoel van een klassiek horloge probeert te combineren met een moderne telefoon. Of dat gelukt is? Oordeel zelf.

Meer luxe mobieltjes? Aan de boulevard in Cannes stap je natuurlijk even binnen bij de Vertu-winkel.