Volgende week in NRC Handelsblad

Duitse schaatsster Anni Friesinger, Anni Friesinger of Germany reacts after winning the women's 1,500 meter World Cup Speed Skating in Heerenveen, The Netherlands, Sunday Feb. 15, 2009. (AP Photo/Bas Czerwinski)
Duitse schaatsster Anni Friesinger, Anni Friesinger of Germany reacts after winning the women's 1,500 meter World Cup Speed Skating in Heerenveen, The Netherlands, Sunday Feb. 15, 2009. (AP Photo/Bas Czerwinski) Associated Press

Maandag

Portret van saxofonist Benjamin Herman die bruggen bouwt in de Nederlandse lichte muziek – tussen jazz, pop, hiphop, rockabilly en latin – en zo al vele prijzen won. Op de binnenlandpagina.

Dinsdag

Sport: een interview met de Duitse schaatsster Anni Friesinger, aan de vooravond van de WK afstanden in Vancouver.

Woensdag

Op de filmpagina een bespreking van Gran Torino, waarin Clint Eastwood vermoedelijk zijn laatste rol speelt.

Vrijdag

Moe van al het beestengeweld in de Boekenweek? De bijlage Boeken brengt een ‘Diervrij Nummer’, met onder meer het oeuvre van Tim Krabbé, het nagelaten werk van J.A.A. van Doorn en een tableau van schrijverswerkkamers.

Zaterdag

In de weekendbijlage Zaterdag &cetera: de grote ambities van polderstad Almere.