Radio en Televisie Voorkeur

Timewatch: een realistischer beeld van Bonnie en Clyde dan in de film. BBC 2, 21.00-22.00u. Picture shows: Bonnie Parker and Clyde Barrow, circa 1933 TX: BBC Two ©Joplin Film - please adhere to the Warning notice below regarding usage of this image.
Timewatch: een realistischer beeld van Bonnie en Clyde dan in de film. BBC 2, 21.00-22.00u. Picture shows: Bonnie Parker and Clyde Barrow, circa 1933 TX: BBC Two ©Joplin Film - please adhere to the Warning notice below regarding usage of this image. BBC

actualiteiten.

Herdenking vlucht TK1951. Rechtstreeks verslag van een herdenkingsbijeenkomst naar aanleiding van de ramp met vlucht TK1951 van Turkisch Airlines, vanuit een hangar op Schiphol-Oost. Vlucht TK1951 stortte woensdag 25 februari vlak voor de landing neer bij Schiphol. Bij het ongeluk kwamen negen mensen om. En er zijn meer dan tachtig, deels zwaar-, gewonden. Op de herdenkingsbijeenkomst worden zo’n 750 mensen uit binnen- en buitenland verwacht. Daaronder allereerst veel slachtoffers (inzittenden van het vliegtuig) en nabestaanden van slachtoffers. Daarnaast is er een delegatie van het kabinet aanwezig, evenals het college van B en W van Haarlemmermeer, andere hoogwaardigheidsbekleders – ook uit het buitenland – en een vertegenwoordiging van de hulpverleners en van de luchthaven Schiphol. Ned.1, 12.00-13.35u.

Nova. Reportage uit het Oostenrijkse Amstetten in verband met de naderende rechtszaak tegen de 73-jarige Josef Fritzl die zijn inmiddels 42-jarige dochter Elizabeth 24 jaar lang in het keldercomplex in de plaats Amstetten heeft vastgehouden en seksueel heeft misbruikt. In de reportage ook een gesprek met een vriendin van Elisabeth. Ned. 22.15-22.40u.

Praatprogramma

Rondom 10. Ik wil een kind. Een groeiende groep alleenstaande vrouwen gaat tot het uiterste om kinderen te krijgen: een ‘one night stand’, een bevriend homostel of een spermadonor via internet. Debat over de voor- en nadelen van het sperma-aanbod op internet. Te gast o.a. bewust alleenstaande moeders, spermadonoren, oud-hoogleraar René Hoksbergen en aarzelende singles: géén man, wel een kind? Ned.2, 21.05-22.00u.

documentaire

The genius of photography: Right place – right time. Derde deel van een zesdelige documentaireserie over de ontstaansgeschiedenis van de fotografie. De ontwikkeling van de fotografie sinds WO II. Bijdragen van legendarische Magnum-fotografen als Philip Jones-Griffiths en Susan Meiselas, oorlogsfotograaf Tony Vaccaro en 9/11-fotograaf Joel Meyerowitz. BBC 2, 20.00-21.00u.

informatief

Het derde testament. Over geloof en zingeving. De 38-jarige sopraan Eva-Maria Westbroek put kracht uit haar geloof. Broeder Fer van der Reijken heeft voor het Franciscaner klooster in Megen een wachtlijst moeten aanleggen voor alle mensen die een weekje in retraite willen. Missioloog Mechtild Jansen onderzoekt hoe het met geloven in Nederland is gesteld. Ned.2, 18.55-19.20u.

Van Moskou tot Magadan: Kalmukkië, het land der blinden. De president van Kalmukkië, Illumzjinov, is tevens de voorzitter van Fide, de Internationale schaakbond. Schaken is zijn passie. En dus moet iedereen in deze door armoede en corruptie geteisterde republiek leren schaken. Verder het aangrijpende verhaal van Nina, die in Moskou mishandeld werd door twee skinheads. Presentatie: Jelle Brandt Corstius. Ned.2, 15.10-15.55u.

Vranckx: Corruptie in Gods naam. Reportage uit Kerala in het zuiden van Indië. De stad lokt jaarlijks vele duizenden pelgrims uit India en de rest van de wereld. Er zijn dan ook zo’n 3.000 zogenaamde godmannen actief. Hun aanhangers brengen offers en betalen veel geld. Ze geloven dat de godmannen mirakels kunnen verrichten. Ze hopen op een wonderbaarlijke genezingen of oplossingen voor hun financiële problemen. Canvas, 20.10-20.40u.

Timewatch: Bonnie and Clyde. Historisch onderzoek naar Bonnie en Clyde die door Hollywood werden afgebeeld als de meest glamourachtige criminelen in de Amerikaanse geschiedenis, terwijl hun echte leven werd gekenmerkt door ontbering, gevaar en geweld. BBC 2, 21.00-22.00u.

muziek

Lenny Kuhr. Speciale uitzending ter gelegenheid van het veertigjarig artiestenjubileum van Lenny Kuhr. Lenny won in 1969 het Eurovisie Songfestival met het nummer De troubadour. Ned. 1, 17.00-17.50u.

amusement

Zeg ‘ns Aaa. Nederlandse komedieserie. Eerste aflevering van nieuwe reeks, met o.a. Carry Tefsen. Zie ook pagina 33. RTL 4, 20.00-20.40u.

sport

Studio Sport: Wereldcup Schaatsen. Verslag uit Salt Lake City van 500 m vrouwen, 1000 m mannen, 1500 m vrouwen, 5 km mannen. Verder atletiek: het EK Indoor in Turijn; tennis: Davis Cup Argentinië - Nederland. Tevens de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden Twente - PSV, Heerenveen - Groningen en De Graafschap - Heracles Almelo. Ned. 3, 20.20-1.50u.