Onstuimig

Morgen wordt het steeds onstuimiger en daarmee lijkt een opstap gemaakt te worden naar het begin van de nieuwe werkweek, waarin wind en pittige buien het weer een meer herfstig dan lenteachtig aanzien zullen geven. Vanmiddag is daarvan echter nog geen sprake. De wind doet het rustig aan en de bewolking die vanuit het westen binnen komt drijven, veroorzaakt niet meer dan een lokaal spatje regen.

Vanavond en vannacht gaat het echter wel regenen en ook de wind neemt dan in kracht toe. Het koelt af tot ongeveer 6 graden. De maximumtemperaturen van 7 à 8 graden in het noorden tot 10 graden in Brabant worden morgen al tijdens de ochtend bereikt. Nadat de regen via het oosten is weggetrokken, komt er vanaf zee koudere lucht binnenstromen, waardoor het ’s middags iets frisser wordt. Wel is deze lucht droger, waardoor de zon vaker tevoorschijn komt. De zonnige perioden worden afgewisseld door pittige buien. De matige tot aan zee krachtige zuidwestelijke wind maakt het onstuimige plaatje compleet.

De dagen erna blijft er een afwisseling van brede opklaringen waarin de zon flink schijnt en een aantal pittige buien. De wind neemt niet of nauwelijks in kracht af. De middagtemperaturen variëren van 6 graden in het noorden tot lokaal 10 graden in het zuiden.