medewerkers: Jildiz Kaptein

Fotografe Jildiz Kaptein (35) volgde samen met verslaggever Marcel Haenen maandenlang de Rotterdamse soulzangeres Sabrina Starke, wier carrière zich zo stormachtig ontwikkelt. Intensief met haar camera achter iemand aanlopen, dat is een specialiteit van Kaptein. Zo publiceerde M in 2006 bijvoorbeeld haar foto’s van Daisy, een meisje met een lichte verstandelijke handicap. En datzelfde jaar liep ze lange tijd mee met Wouter Bos, die zich opmaakte voor een mogelijke rol als premier van Nederland.

‘Het leuke van werken voor M’, zegt Kaptein, ‘is dat je veel tijd hebt en daardoor vaak dichtbij iemand kan komen.’ Maar bij Starke kostte dat moeite, zegt de fotografe. Kaptein woonde zeker veertien concerten van de zangeres bij, maar had moeite om op intieme voet met haar onderwerp te komen. ‘Sabrina heeft een prachtige stem en is erg aardig. Maar ze houdt afstand.’

Dat het Kaptein toch weer is gelukt, is te zien vanaf pagina 46.