iPod van Robert Gesink

iPod van

Robert Gesink is profwielrenner bij de Raboploeg. De 22-jarige klimmer (1,89 meter lang, 69 kilo licht) uit Varseveld, vorig jaar zevende in de Ronde van Spanje, zal dit seizoen debuteren in de Tour de France. In het voorjaar mikt hij op een topklassering in de klassiekers Amstel Goldrace, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

1. Pearl Jam: Alive‘Ik heb een brede smaak wat muziek betreft, van Nederlandstalig tot Pearl Jam. Voor op de fiets, rond wedstrijden of in trainingen, is dit het favoriete nummer op mijn iPod. Lekker stevig, geeft een goed gevoel.’

2. Coldplay: Viva la Vida‘Soms wil je jezelf als renner rond wedstrijden even terugtrekken uit de hectiek van de wereld om je heen. Of trainen zonder aan te veel dingen te denken. Dit is mooi nummer om even af te dwalen.’

3. Live: I Alone‘De iPod is voor mij onmisbaar wanneer ik me opwarm voor een tijdrit. Dan mag het gerust hard zijn, zoals dit. En de titel is de essentie van het tijdrijden.’

Maarten Scholten