Goddelijke dieren

M kunsteditie lezersaanbieding

Maandelijks presenteert M een kunsteditie. In maart vijf foto’s van goddelijke dieren van de bekende Nederlandse fotograaf Krijn van Noordwijk. Deze portretten maakte Van Noordwijk in opdracht van M ter gelegenheid van het thema van de Boekenweek, ‘Tjielp tjielp, de literaire zoo’. De vijf foto’s staan op pagina 22 tot 28 van deze M, samen met een essay van Gerrit Komrij. Van Noordwijk maakte van zijn foto’s eenmalige edities van 50 afdrukken op gesatineerd Archival Paper. Het papierformaat is 32×47 centimeter, het beeldformaat 30×45 centimeter. De foto’s, die op de achterzijde door de fotograaf worden genummerd en gesigneerd, worden verstuurd in een kartonnen koker. De foto’s zijn afzonderlijk te bestellen, voor 395 euro per foto, en als complete serie van vijf foto’s voor 1.750 euro. Bestellen kan via de webshop van de krant: www.nrc.nl/extra.