Film Voorkeur

Hey Hey It’s Esther Blueburger (Cathy Randall, 2008, Australië). Op Cinekid vertoonde coming-of-age-film over meisje annex buitenbeentje dat op de wc met God pleegt te praten. Ned.3, 15.30-17.15u.

Scooby-Doo (Raja Gosnell, 2002, VS/Australië). In live-actionversie van campy tekenfilmserie uit de jaren zeventig nemen vier tieners en hun pratende hond het op tegen monsters die een door Rowan Atkinson bestierd pretparkeiland onveilig maken. Veronica, 18.50-20.30u.

Along Came Polly (John Hamburg, 2004, VS). In hedendaagse romantisch ‘screwball comedy’ mogen Ben Stiller en Jennifer Aniston de eigentijdse Cary Grant en Katherine Hepburn zijn. Hij de neuroot, zij de vrijgevochten dame met bindingsangst. De bejaarde, halfblinde fret is een wel erg smoezelige variant op het luipaard in de Howard Hawks-klassieker Bringing Up Baby. Anno 2004 zijn de gesublimeerde seksgrappen diarreehumor geworden. RTL 4, 20.00-21.40u.

Deathtrap (Sidney Lumet, 1982, VS). Onverwachte plotwendingen en driedubbele bodems vormen de troef van deze plezierige thriller, naar het succesvolle ‘murder mystery play’ van Ira Levin. Geblokkeerde toneelschrijver Michael Caine zou een moord kunnen plegen voor een goed stuk. Dan legt beginnende auteur Christopher Reeve hem een potentiële hit voor...BBC 1, 24.00-1.50u.