`Isolement Pakistaans cricket drijft jeugd in handen extremisten`

Rotterdam. Pakistaanse jongeren zullen eerder vatbaar worden voor extremistische ideeën, naarmate het land langer wordt afgesloten van het internationale cricketduels. Als de populairste sport van het land wegvalt, bestaat het risico dat jongeren in de armen van terroristen worden gedreven. Dat zei de Pakistaanse aanvoerder Younis Khan gisteren in een interview op de website Cricinfo. Na de bloedige aanslag op de Sri Lankese ploeg in Lahore, dinsdag, wil geen geen enkel land voorlopig spelen op Pakistaanse bodem. Pakistaanse toppers zullen naar het buitenland uitwijken, vreest Younis. ”Misschien komen wij alleen te staan. Zonder sport kunnen jongeren rare dingen gaan doen. Niemand wil dat zij op het verkeerde pad raken en met bommen in aanraking komen. Het cricket mag niet sterven in Pakistan.”