BAM lijdt onder huizenmarkt

Rotterdam. BAM, het grootste bouwbedrijf van Nederland, lijdt onder de inzakkende huizenmarkt in Europa als gevolg van de recessie. BAM boekte afgelopen jaar een winst van 161,9 miljoen euro op een omzet van 8,8 miljard. Dat is fors minder dan de 268,3 miljoen euro die BAM vorig jaar verdiende op een omzet van 8,5 miljard. De winstdaling kwam voornamelijk door een afwaardering van 100 miljoen euro op AM, de projectontwikkelaar die BAM in 2006 overnam. De crisis in de vijf thuismarkten van BAM (Nederland, het Verenigd Koninkrijk, België, Ierland en Duitsland) heeft vooral de vastgoedactiviteiten van BAM geraakt. De verkoop van woningen neemt af. In Nederland verkocht BAM vorig jaar 3.231 woningen, 40 procent minder dan in 2007. Bovendien investeren bedrijven minder in nieuwe kantoren.

Lees een eerder verhaal over de crisis in de bouwnijverheid via nrcnext.nl/links