Vliegen boven het Tsjechische land

Vliegen boven het Tsjechische land Liberec, 28 febr. De Oostenrijkse skispringer Wolfgang Loitz vliegt hoog boven het Tsjechische land bij Liberec, de plaats van handeling voor de wereldkampioenschappen noordse disciplines. Het goud op de grote schans ging gisteren naar Zwitser Andreas Küttel, met een sprong van 133,5 meter. De organisatie zag zich gedwongen de tweede poging wegens de zware sneeuwval en wind af te breken. Het zilver was met 133 meter voor de Duitser Martin Schmitt. De Noor Anders Jacobsen greep het brons met een sprong van 132,5 meter. Elders in Liberec prolongeerden de Noorse langlaufers gisteren hun wereldtitel op de 4x10 kilometer estafette. Het Duitse kwartet behaalde de zilveren medaille, het brons was voor de Finse langlaufers. Foto Reuters Austria's Wolfgang Loitz soars through the air during the men's HS 134 ski jumping competition at the Nordic World Championships in Liberec February 27, 2009. REUTERS/Leonhard Foeger (CZECH REPUBLIC) REUTERS