Vintage

Anouk: recessieproof JORIS BRURING@TEAM PETER STIGTER Stigter, Peter;Bruring, Joris

In tijden van recessie komt het qua kleding aan op creativiteit en classics. De twee c’s zullen we maar zeggen. En die vind je overal, maar vooral in tweedehands winkels. Voor liefhebbers van vintage breken wellicht goede tijden aan. Ferry (43), die zich vintageconnaisseur noemt, maar ook zijn brood verdient als visagist en haarstylist, hoeft zich wat dat betreft geen zorgen te maken. Zijn stijl noemt hij ‘vintage chique’. Natasja (23) uit Sint Petersburg laat een mooie mix zien van klassiek met een eigenwijze twist, lekker tuttig maar dan wel met degelijke, bijpassende wandelschoenen. „Traditioneel, maar nieuw”, noemt ze het zelf. Anouk (23), studente uit Maastricht, laat het helemaal afhangen van haar humeur. Een echte omschrijving van haar stijl kan ze dus niet geven. Recessieproof is het in elk geval wel, gezien de grijstinten en de warme wollige laagjes.

    • Jetty Ferwerda