Film Voorkeur

Madagascar (Eric Darnell & Tom McGrath, 2005, VS). Dat dieren elkaar opeten wordt nu eens níet verdoezeld in computeranimatiefilm van de makers van Shrek. Vier dieren uit de dierentuin van New York komen op het Afrikaanse eiland Madagascar terecht, waar de leeuw ontdekt wat er achter zijn vertrouwde biefstukken schuilgaat. Vier pinguïns plannen vervolgens The Great Escape. SBS6, 19.50-21.20u.

Batman Forever (Joel Schumacher, 1995, VS). Deel drie van de Batman-serie, waarin de Caped Crusader (Val Kilmer) in een uitzinnig vormgegeven Gotham City eindelijk zijn Robin vindt. Stripachtige film in kauwgomplaatjeskleuren, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Tommy Lee Jones als schizofreen Two-Face en Jim Carrey als The Riddler. Veronica, 20.10-22.35u.

Dances with Wolves (Kevin Costner, 1990, VS). Ecologisch Indianenepos dat smaakt als een ouderwets romantische, grootse western. RTL7, 20.30-1.15u.

The Beautiful Country (Hans Petter Moland, 2004, VS/Noorwegen). Regisseur van o.m. de wonderlijke Zero Kelvin uit 1995, verplaatste zich dit keer in de geest van een jonge Vietnamees, die overal wordt verstoten omdat hij de vrucht is van een Vietnamese moeder en een Amerikaanse vader. Hij vlucht naar Amerika – the beautiful country. Ned.2, 23.55-1.55u.