Feyenoord spreekt met investeerders over steun

Feyenoord heeft gisteren met een groep Rotterdamse ondernemers gesproken die de armlastige voetbalclub te hulp wil schieten.

Een delegatie van de Raad van Commissarissen sprak met de ondernemers die zich begin deze maand per brief bij de club hebben aangemeld. De ondernemers stelden stelden zich op de hoogte van de organisatie bij Feyenoord en de financiële situatie. Binnenkort worden de gesprekken vervolgd.

„Het is altijd fijn als ondernemers financieel hun nek willen uitsteken voor Feyenoord”, zei de voorzitter van de raad van commissarissen Dick van Well onlangs in NRC Handelsblad. „Wij zoeken mensen die substantieel in de club willen investeren.”

Feyenoord, op dit moment op de elfde plaats in de eredivisie, heeft de komende jaren zo’n 60 miljoen euro nodig.

De ondernemers willen aandelen in de club kopen en op deze manier ook zeggenschap hebben over hun geïnvesteerde geld. Volgens algemeen directeur Eric Gudde valt daarover te praten.

Gisteren werd ook bekend dat Boudewijn Poelmann uit de raad van commissarissen van Feyenoord is gestapt. Als reden voor zijn terugtreden noemt Poelmann verschil van inzicht en zijn drukke werkzaamheden. „Het liefst zou ik elke dag in het stadion zijn; elke dag mee helpen om Feyenoord weer terug te brengen op de plek waar het thuis hoort. Ik blijf uiteraard zeer betrokken bij Feyenoord. Het is en blijft ook mijn club. Daar heb je er maar één van in je leven”, aldus Poelmann, die sinds 2007 lid was van de raad van commissarissen.