Ecclestone ziet wel wat in Romeinse F1-race

Formule 1-baas Bernie Ecclestone ziet wel wat in een race in Rome. Als het bestuur van de Italiaanse hoofdstad aan de voorwaarden kan voldoen die de Brit stelt, acht hij het mogelijk dat er in 2013 een Formule 1-race wordt gehouden.

Onder leiding van oud-autocoureur Maurizio Flamini (Formule 2) wordt in Rome gewerkt aan een plan om de hoogste klasse van de autosport te verwelkomen. Na een gesprek met Flammini heeft Ecclestone in een brief aan burgemeester Gianni Alemanno laten weten dat een F1-race over vier jaar mogelijk is. Hij toonde zich bereid om de stad medewerking te verlenen aan uitvoering van het plan.

Burgemeester Alemanno heeft senator Andrea Augello aan het werk gezet om na te gaan wat de organisatorische en financiële mogelijkheden zijn om een race binnen de stadsgrenzen te houden. Waarschijnlijk eind volgende maand brengt Augello verslag uit. Tegen het persbureau Reuters zei de senator gisteren al dat hij verwacht dat zijn commissie het groene licht kan geven.

Weinig enthousiasme voor een race in Rome is er bij Max Mosley, de voorzitter van de Internationale Automobielfederatie. Ferrari-baas Luca di Montezemolo zei onlangs dat hij alleen een eenmalige race in Rome denkbaar acht.

Dit jaar wordt er één Formule 1-race in Italië gehouden, in september in Monza, ten noorden van Milaan. Jarenlang had Italië twee races. Tot in het voorjaar van 2006 werd in het stadje Imola, bij Bologna, de Grote Prijs van San Marino gereden. Daar kwam in 1994 een van de beste coureurs uit de geschiedenis van de Formule 1 om het leven, de Braziliaan Ayrton Senna.