Zuid-Afrikaan Clark schakelt Woods uit bij terugkeer

Tiger Woods heeft gisteren in de tweede ronde van het matchplay-toernooi in Arizona zijn meerdere moeten erkennen in Tim Clark. De Zuid-Afrikaan won met 4&2. Op de zestiende hole moest Woods, die op de Ritz-Carlton Club zijn eerste wedstrijd speelde sinds juni vorig jaar, zich gewonnen geven.

De 33-jarige Woods speelde niet eens slecht. Clark, daarentegen, leverde een bijna vlekkeloze partij af. De nummer 32 van de wereldranglijst (Woods is nummer één) produceerde zes birdies en geen enkele bogey. „Alleen dat balletje wilde er maar niet ingaan”, verklaarde de Amerikaan zonder een spoor van teleurstelling. „Ik had nu eenmaal moeite met putten. En dat kan gebeuren. Ik voel me niettemin geweldig. Ik ga naar nu huis en evalueren wat ik de komende tijd ga doen.”

Woods, die in juni een operatie aan de achterste kruisband van zijn linkerknie onderging, won woensdag in de eerste ronde van de Australiër Brendan Jones. Gisteren begon hij sterk met een birdie op hole twee. Na negen holes waren de spelers all square (gelijk)

Door birdies op holes 11, 12 en 13 liep Clark uit. De Zuid-Afrikaan stond zijn voorsprong vervolgens niet meer af. Op hole 14 toonde Woods zijn grote talent door een slag vanuit de greenside bunker uit te holen. De birdie was genoeg voor het winnen van de hole.

Op hole 15 ging het mis met de nummer één van de wereld. Met zijn driver sloeg hij de bal buiten de baan. Clark had vervolgens aan een par genoeg om de hole te winnen en 3 up te komen met drie holes te gaan. Op hole 16 kwam Clarke op een beslissende voorsprong: 4&2.

Verwacht wordt dat Woods over twee weken zijn volgende toernooi speelt, op Miami’s Doral Country Club. Dat is dan weer een strokeplay-toernooi (dus geen knock-out-formule). Woods won daar al drie keer eerder.

Clark speelt in de derde ronde tegen de 19-jarige Rory McIlroy. De veelbelovende Noord-Ier versloeg Hunter Mahan. Bij de laatste 32 spelers voegde zich ook Phil Mickelson. In de derde ronde treft Mickelson nu Stewart Cink die na een thriller Lee Westwood opzij schoof. Daarvoor had hij maar liefst 23 holes nodig. Pas op de vijfde hole van een play-off ging Westwood in de fout met een bogey.

Buiten de uitschakeling van Westwood, haalden alle Engelsen de derde ronde. Ian Poulter, Paul Casey, Ross Fisher, Oliver Wilson en Luke Donald zitten allemaal nog in het toernooi.