vandaag

In het nieuws:

De president van de Verenigde Staten, Barack Obama, geeft vandaag duidelijkheid over de toekomststrategie betreffende Irak. De verwachting is dat Obama aankondigt troepen terug te zullen trekken.

Oud-minister van Financiën Gerrit Zalm presenteert vanochtend in Den Haag een rapport over de kosten van het Koninklijk Huis. Een werkgroep heeft onder leiding van de VVD’er bekeken hoe de kosten transparanter en inzichtelijker kunnen worden gemaakt.

Vanmiddag wordt in Amsterdam een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan een Hongaarse prostituee die een week geleden in haar peeskamer op de Oudezijds Achterburgwal werd vermoord. Een 46-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij het doodsteken van de 19-jarige vrouw.

Vier badmintonspelers proberen vanaf vanmiddag in Almere 27 uur achtereen te badmintonnen voor het Guiness Book of Records. Het huidige record staat op 24 uur, 21 minuten en 19 seconden en is in Ierse handen.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon bezoekt de Congolese hoofdstad Kinshasa vandaag en morgen.

In de eredivisie speelt PSV vanavond thuis tegen SC Heerenveen. De twee ploegen staan gedeeld vierde.

Vandaag start de online veiling van de luxe auto’s van de (ex-)directeuren van het Helmondse beleggingskantoor Easy Life Investments. De onderneming wordt verdacht van grootscheepse beleggingsfraude. De politie arresteerde in september van vorig jaar de drie leidinggevenden en legde beslag op waardevolle goederen.